Velkommen til badstuen på Kongshaug! Til dere som ennå ikke har oppdaget den, den fins, og den kan brukes til så mangt, blant annet Vekas Profil. Gjennom dette intervjuet skal dere få bli kjent med Jarle, og samtidig få et innblikk i hva man kan gjøre en vanlig kveld på Kongshaug. Med andre ord, spre intervjuet til alle som vurderer å søke Kongshaug, så slår vi to fluer i en smekk.

Vi begynner med å gi et lite overblikk over hvem Jarle er, og stiller en del basale spørsmål. Kan du fortelle oss høyde, øyefarge, instrument, dialekt, hudfarge, alder, klasse, favorittfag, ikke-favorittfag, hårfarge?

- Høyde: 1,75-1,76 et eller annet. Øyefarge: Brun. Instrument: Gitar. Dialekt: Bjosk. Hudfarge: Normal. Alder: 17. Klasse: VG2. Favorittfag: Øhm.. ikke godt å si.. Gym. Ikke-favorittfag: Sånn norsk.

Badstuen har nå fylt seg opp, vi er 6 gutter samlet, og temperaturen og fuktigheten stiger betraktelig etter at ovnen er dusjet med vann. Alle tar et kollektivt dypt pust gjennom nesen.

Som info til alle som ikke går på Kongshaug, så kan man altså bestille blind-date til andre elever, der pengene det koster går til VG3 sitt misjonsprosjekt. Og vi har hørt rykter om at du Jarle har vært i badstuen på blind-date før. Hvordan dater man i 80 grader?

- Badstuen var skrudd av. Så det ble ikke noe hanky panky. Det gikk egentlig veldig fint! Vi fikk delt både det ene og det andre.

De som lurer på hvem, må nesten spørre Jarle selv.

Hvor mange kopper kaffi drikker du om dagen? Er den alltid helsvart?

- Veldig varierende, kanskje litt for mye. Sjelden over 1 liter. Eller..?
Ja, alltid svart.

Så ringer Gunleik i VG1 sin telefon, og alle sitter og overhører samtalen noen minutter, en helt vanlig aktivitet på Kongshaug.

Hva hadde du gjort om du fikk melk i kaffien?

- Vanskelig scenario. Hadde sikkert drukket det, er ikke kresen.

Vi hører også rykter om at du har draget på damene. Hva er dine beste sjekkereplikker eller måter å gå fram på?

- Nei altså.. Er ikke en hyppig bruker av sjekkereplikker.. Jeg tar det i mitt eget tempo.

Hvilket sted er du fra, og hvor lite er det?

- Er fra ei bygd som heter Bjoa. Det ligger i Rogaland i Vindafjord kommune. Er et ganske stort område, men befolkningen er på bare 500 ca.

Hvor mange var dere i klassen?

- På barneskolen var vi 4 stk i klassen, 4 gutter, men gikk på Ølen deretter, der var vi flere elever.

Så hvordan er det å gå på en skole med 90 % jenter? (Til alle som vurderer å søke, dette tallet stemmer ikke, det kalles bevisst overdrivelse, et virkemiddel, men vi er likevel veldig glad for alle gutter som ønsker å søke og begynne her, så er oppfordringen gitt)

- Er egentlig ikke så stor forskjell. Var tilstrekkelig med jenter på ungdomsskolen for å si det sånn.

Vil du si at du er godt eller dårlig likt av lærerne på Kongshaug?

- Tror nok jeg står ganske nøytralt hos de fleste lærerne. Kanskje litt over gjennomsnittet? (Etter hinting fra de andre i badstuen, som mener Jarle er en lurifaks).

Vi håper vi med dette fikk fram at vi har flinke lærere på Kongshaug. Mens temperaturen i badstuen stadig øker, beveger vi oss over til et spørsmål om internatet der Jarle bor, nemlig Svingen. Der bor det 6 gutter fra VG2, og er et av de mer hjemmekoselige husene her på Haugen.

Kan du fortelle en syk ting dere har gjort i Svingen så langt i år?

- Vi hadde den sykeste filmkvelden her om dagen (kommer det ironisk).Det er generelt veldig god stemning i Svingen. En kveld i oktober spilte vi DNA-poker og hørte på julemusikk som modulerte fordi CD-spilleren var så dårlig. DNA-poker er ganske genialt, man kan vinne masse DNA. Så løp alle ut i bokseren og møtte på Tormod..

Hvis du var 80 år nå, hva ville du fortalt dine barnebarn?

- Åh, du. Ikke ta engelsk fordypning på ungdomsskolen.

Nå måler alle i badstuen pulsen, og finner ut at for mange av oss har den steget fra 60 til 140 på 10 minutt. La oss håpe det er på grunn av varmen.

Hva er ditt beste minne fra Kongshaug så langt?

- Londonturen var snadder (alle elever får oppleve en Londontur eller lignende mens de går på Kongshaug, journ.anm). Og all massasjen i peisestuen.

Hvilket instrument synes du Kongshaug trenger færre av?

- Altfor masse trommer (store protester fra resten av badstuen).

Vi understreker at det varierer veldig med hvilke instrumenter som tas inn hvert år, og at trommiser dermed er like velkomne som alle andre. Nå tar alle i badstuen litt oksygen fra sidemannen, og så er det klart for luftepause, en obligatorisk del av en badstukveld på Kongshaug.

Hvor ærlig er du?

- Ganske ærlig eg (med et selvsikkert glis).

Vi heller vann på ovnen, og varmen og pulsen stiger enda litt til.

Har du noen dyr?

- Hjemme har vi en del. En hund. Og høns. Og en del sauer! Derfor jeg er så god med damene, picking up the chicks, liksom.

Savner du saueflokken din? Hvem er sjefssauen?

- Nei, kan ikke akkurat si det. Er vel jeg som er sjefssauen. De er stabile sauer, de vet sin plass i samfunnet.

Hva liker du minst med mennesker?

- Kroppsdelen jeg liker minst generelt.. Tja. Liker egentlig det meste på menneskekroppen. Det verste.. Enorme tånegler (etter hinting fra resten av badstuen). Når det gjelder det indre sinnet til mennesker.. Hm. Det er nok ikke seint nok for sånne spørsmål.

Hvis du måtte være en elev i VG3 for en dag, hvem ville du vært?

- Vanskelig spørsmål. Må nok bli Carl-Jørgen. Han er en røver på piano, syke skills. Og så er han en oppegående person. Ser bra ut.

Dilemma til deg: Hvis du måtte velge, ville du aldri mer drukket kaffi, eller gått på en skole der alle spiller trommer?

- Hmm. Måtte blitt en skole der alle spiller trommer. Er for glad i kaffi.

Har du noe mer på hjertet?

- Nei.

Vi pakker sammen kroppene våre og tusler ut fra badstuen tilbake til internatene, idet vi håper at dere enten har blitt bedre kjent med Jarle, fått mer lyst til å ta dere en kaffi med ham, eller fått enda mer lyst til å begynne på Kongshaug for å få oppleve en slik hot helaften.

Hvem utfordrer du til neste Vekas Profil?

- Elise Aabrekk.

Personvern