I disse juletider finnes de ingen koseligere steder enn peisestuen. Ingen koser seg mer enn oss og peisen. Måten flammene slikker veden kan få selv de mest rastløse til å legge seg ned på sofaen med en kopp altfor sterk toddy. Jeg og Sigbjørn setter oss på det koseligste bordet i den nest-koseligste sofaen, tenner noen lys, og skuler bort på den andre sofaen, en typisk meg-og-Sigbjørn-aktivitet.

Sigbjørn har allerede tatt med seg en kopp med kaffi, men jeg spør likevel. Her har jeg en kopp med kaffi og en med solbærsaft, hvilken vil du ha?
- Hvis ikke jeg hadde tatt kaffi allerede, hadde det nok blitt solbærsaft, for variasjonens skyld. Men oftest er det altså kaffi.

Hvor er du fra?
- Fana bydel i Bergen, nærmere bestemt Hop. Ganske nærmt bybanestoppet. Har alltid bodd der, fint sted på mange måter. Finere enn Paradis? Ikke store forskjellen, sikkert litt finere.

Hva gjør du i feriene?
- Hvis det er en lengre ferie drar jeg til Sogn, nærmere bestemt Luster kommune. Min mor har et gårdstun der. Et meget rolig, avslappende og fint sted.

Hva spiller du, og har du et skjult instrument (evt skjult talent)?
- Spiller piano, men også litt orgel. Og så må man jo synge, men er ikke slik at jeg føler for å synge solo akkurat heller.

Noe mange lurer på, hvor mye øver du, og har du noen øvingsvaner?
- Hmm.. Øver vel kanskje i snitt 1 time hver dag, men når jeg er hjemme i helgene blir det nok litt mer. Da har jeg mer tid og øvingsrom.

Hvis du var en type mat, hvilken ville du vært?
- Det måtte nok vært gammelost. Da hadde det tatt lang tid før noen spiste meg, altså kunne jeg leve lenge. Om jeg ville vært på en pizza? Ja, har hørt at det skal være ganske godt.

Har du absolutt gehør? Hvordan er det å synge i koret eller mannskoret hvis alle synker?
- Nei, men kan godt høre hvis vi synker. Men ikke sånn at det irriterer meg.

Plutselig tar det første ferdigskrevne arket av Vekas Profil fyr, fordi jeg har lagt det oppå adventskransen. Jarle ser dumt på oss.

Hvilken type humor liker du?
- Hvis jeg skal velge mellom "våt" humor, tørr humor eller skadefryd, så må det nok bli tørr humor. Skal skadefryd være morsomt må det være gjennomført.

Hvis vi arrangerer filmkveld, hvilken sjanger ville du helst møtt opp på?
- Ser egentlig veldig lite film. Om jeg liker grøssere? Ja, det funker. Action? Ja. Komedie? Da må det være bra isåfall. Sci-fi? Funker.

Hvordan går det med skjeggveksten? Var du med på noshave i november?
- Har ikke så mye skjegg, så man kan jo si at jeg var med på noshave uansett. Om man hadde sett forskjell på om jeg barberte meg i november eller ikke? Ikke noe særlig.

Om du var en bart, hvordan ville du sett ut?
- Hmmmm. Jeg tror jeg ville vokst nedover på hver side, og vokst sammen med skjegget.

Hva er ditt favorittbygg på Kongshaug? Hvorfor?
- Villaen er jo meget fin da. Den danner et slags naturlig midtpunkt blant alle de andre byggene her på området. Om jeg synes den kan være skummel i mørket om kvelden? Nei, det bryr jeg meg egentlig lite om.
Og så er det jo obligatorisk å si at Granhaug er et bra bygg, er jo der jeg bor. Hvilket rom jeg har? Det største!

Hvis du skulle bli kvitt et instrument fra jordas overflate, hvilket hadde det blitt?
- Hmm. Jeg tror jeg har det snart. Burde ikke ta et instrument som noen her spiller. Da må det bli... Kazoo!

Og hvilken sjanger ville du fjernet?
- De fleste sjangre dekker jo ganske mye musikk, så er vanskelig å velge en sjanger. Men hvis jeg skal gå veldig konkret inn på noe, må det bli noe som er veldig mekanisk. Kanskje Dragonforce, powermetal.

Dilemma til deg: Ville du alltid hørt på kazoo eller alltid hørt på Dragonforce?
- Tror jeg ville hørt på kazoo, finnes sikkert mye bra musikk for kazoo.

Har du noe mer på hjertet som alle kongshaug.no sine lesere bare må få med seg?
- Tja. Da må det bli at det bare er å ta turen opp i Granhaug, når som helst. Om det blir filmkveld? Tja.

Hvem blir neste Vekas Profil?
- Det må bli Gunleik Gisletveit.

 

Personvern