Denne vekas profil er en av de topp 2 kuleste miljøarbeiderene på hele skolen. Nå skal vi finne ut mer om denne gløgg-drikkende/pinne-plagende/skjeggete/cross-fit-trenende/orgel-spillende/kleine mannen.

Vi sitter med Tormod I enden av matsalen. Lysene I taket er erstattet av levende lys på bordet. Tormod rekker å fortelle oss at han har gruet seg en stund til dette, før vi begynner selve intervjuet.

 

Hellstrøm liker å lage gode retter av ulike dyr, derfor regner vi med at du også er glad I dyr. Liker du best små dyr slik som maur, eller litt større dyr slik som rotter?

Tormod rister oppgitt på hodet og ser litt usikkert rundt seg.

- Fy søren! Jeg vil egentlig ikke si dette, men jeg har hatt både maur og rotter som kjæledyr. Ikke sånn at jeg koste med dem I sengen da akkurat, eller jeg koste jo med rottene.. For de kunne jeg lære opp til å gjøre ting sånn som hunder, maurene hadde jeg bare fordi dem er koselige. Jeg hadde dem I gelé.

Tormod utdyper med at dette er sosialt selvmord og tar seg en slurk av den medbrakte trønderske julebrusen.

 

Hellstrøm er kjent for å anrette delikate retter med sine smidige hender. Har du også blitt beundret for dine hender, for eksempel I førsteklasse da du gikk her på kongshaug?

-Ka svarte? Jeg har blitt beskyldt for å ha jentehender, fordi de var så små og tynne. En jente*(*Marie) I klassen min sa alltid til meg: ”Åh, så fine hender du har!”(les dette med nord-norsk dialekt her).

Tormod ser oppgitt på hendene sine, før han retter blikket sitt mot oss igjen.

-Jeg har like store hender som Michael Jackson, jeg målte på museum da jeg var 15.

 

Vi ser at dette er et vanskelig tema for Tormod og bestemmer oss for å gå videre. Derfor flytter vi oss inn på lærerværelse, hehe. Tulla.

 

Hellstrøm har gitt ut boken “inn med sølvskje”. Hvis du noen gang gir ut en bok, skriver du den forlengs eller baklengs?

Tormod trekker nå på smilebåndet, han virker litt stolt av seg selv. Han lener seg tilbake, legger hendene bak hodet og smiler enda mer.

-Dette er litt kult, jeg har en egenskap nesten ingen vet om. Jeg kan skrive speilvendt med venstrehånden. Akkurat som Da Vinci. Eller, jeg kan ikke si dette, ingen synes det er kult.. … "Yllom laks evos" betyr foresten: “Molly skal sove”. Jeg vil ikke si mer om dette.

Tormod rødmer.

 

Hellstøm bor I Oslo. Hvilken vei er det?

Tormod rødmer enda mer og ser en smule forvirret ut.

-Hæ? Hvilken vei er Oslo? Bort?? Skal jeg si noe annet?

Vi bestemmer oss for å rette på spørsmålet og spør han nå om hvilken retning Oslo er, for at Tormod skal forstå.

-Jeg skal ned-bort til oslo! Jeg skal inn til bunnpris.

 

I programmet Jul med Hellstrøm synger Hellstrøm duett med Jørn Hoel. Kunne du tenkt deg å synge duett med Odd Nordstoga med sangen Grisen står og hyler? (idol)

-Fy SØREN! Dere tar opp alle tingene ingen skal vite!

Tormod tar et dypt pust før han fortsetter.

-Okey, jeg får vel fortelle historien… Jeg var på leir, og dem hadde en idol konkurranse. Så jeg meldte meg på og stilte opp på audition. Der gaulte jeg “Grisen står og hyler” foran dommerene, og kom videre. Så framførte jeg samme sang foran de 150 deltakerene på leiren. Siden jeg var så populær og hadde sykt MAAAANGE venner, kom jeg videre. Så I finalen knuste jeg alle de andre deltakerne, og vant.

Tormod begynner nå å rødme, igjen.

-Men det var veldig kleint fordi da jeg begynte på Kongshaug var det noen I klassen min som kunne huske en fyr som hadde stått og gault “Grisen står og hyler”, foran alle på en leir de hadde vært på.

 

Hellstrøm får matlaging til å se ut som en dans. Hvem hadde vunnet av deg og Hellstrøm I en battle på dansematter?

-Hahhha, okey. Hvordan har dere funnet ut av alt dette? Dette er å ta sosialt selvmord.

Tormod ler. Og rødmer, selvfølgelig.

-Hva skal jeg si? Jeg vurderte sånn seriøst å melde meg på nm I dansematte, men fant aldri ut hvordan. Jeg hadde drit god kondis I 6 klasse på grunn av dansematte. Jeg kan utforde hvem som helst på dansematte.

Tormod kunne altså vunnet mot Hellstrøm I en dansematte-battle.

 

Vi har et ammelid til deg, som vil si et dilemma der vi har skrevet alle ordene sgnelkab (baklengs): Elliv ud irdla rem ttåf vol lit å etneh netsop go ttilb ås tnis ta ud etmivseb (eheh) revh gnag netsop mok, relle tetsim ne kob den arf teirellag go teffurt mørtslleH I tedoh revh gnag ud rav tsinagro?

Tormod leser gjennom og tenker seg godt om.

-Heller besvimt hver gang jeg ikke fikk hentet posten. Fordi det er så kleint å miste bøker I håret (ja han brukte faktisk dette ordet) på gamle kirkegjengere.

 

Tormod og kvinner(Carola):

Det er egentlig unødvendig å si at Tormod rødmer når vi kommer til dette temaet.

Vi sa kvinner, Tormod sa:

-Jeg og han jeg bodde med hadde (har) chrush på Carola. Vi vurderte å henge opp bilder av Carola langs hele veggen for å vise hvilke damer vi gikk etter. Vi hadde et behov for å skremme vekk jenter. Fordi jeg ble for populær. Jeg måtte vise hvor høy standaren min var. Etter det hadde jeg bare 3 damer på rommet hver kveld.


Tormod ser nå litt drømmende ut I luften, ca. 15 minutter. Før han klarer å fortsette.

-Jeg liker sånne som dere to, men jeg tørr ikke helt å åpne meg for dere.

Tormod tar en ny pause.

-Jeg liker jenter med langt, brunt og krøllete hår. Med fin anatomi og størrelse 36 I sko, selvfølgelig. Viktigste er at de er flink til å massere og flink til å danse på dansematte, liker rotter (hehe) og gutter. Men det jeg virkelig ser etter er en søt dame som er villig til å bo SAMMEN med meg ute på landet. Så kan vi (Tormod smiler lurt) fiske I en bekk hver kveld, tenne bål og grille fisk. Og røyke pipe, selvfølgelig. Nå utelukker jeg litt for å ikke høres for ille ut for KMG, hehe (blunkefjes). Jeg vil leve som en hobbit med en chill jente. Anney virker chill.

 

Til slutt: er det noe du synes alle fans (engelsk ord for vifter) der ute (inkludert Hellstrøm) bør vite om deg eller noe du vil dele, sånn utenom at du liker å telle sidene I telefonkatalogen og rette nynorsk-feil på ukeplaner og levere dem tilbake til læreren?

- Dette her er helt krise! Jeg telte sidene I telefonkatalogen da jeg var 2 år.

Tormod blir nå angrepet av Simon, får panikk og løper ut døren før han smyger seg inn igjen.

Tormod er tydelig nervøs og tar en pause før han fortsetter.

-Det er mye folk ikke vet om meg, mye folk skulle visst om meg. Så det er bare til å komme opp til Urhaug på besøk, så kan vi tenne bål og steke fisk.

Tormod ser seg til siden før han avslutter (egentlig konkluderer med):

-Det virker som jeg er helt sosialt tilbakestående, retard, geek og nerd. Alt på en gang.

 

Utforde: Sigbjørn Forland

Personvern