Elevene i Komponering 2 fikk i mars et innholdsrikt innblikk i hva det vil si å jobbe i et studio.

Tidligere Kongshaugelev Kai Worley driver sitt eget studio i Oslo, Arnabru Isolering. Han kom på besøk til Kongshaug for å vise elevene viktige ting man bør tenke på når man jobber i et studio.

Trommis Inga Mei Steinbru forteller hva hun synes.
- Det var utrolig kjekt å lære hvordan å jobbe i studio. Det var artig å høre at i gamle dager brukte de gjerne færre mikrofoner og tok opp låten på kun et «take» der alle spilte samtidig. På grunn av all teknologien som nå er tilgjengelig er det annerledes og hele prosessen må være nøye gjennomtenkt før en begynner med selve opptaket.

Elevene som tar valgfaget har sammen komponert en låt, «Hodetrafikkgate», som de tok opp i studio.
Julie Kvalevaag-Holm fikk prøvd seg på å ta opp vokal under sesjonen.
- Det var nyttig å få tilbakemeldinger på låten vi har laga av en som har peiling, sånn at vi kan gjøre låta bedre både musikk- og tekstmessig. Vi håper det vil bli bedre muligheter for framtidige elever til å bruke studio fremover!

I tillegg til å lære om mikrofonplassering og ulike teknikker fikk elevene også et innblikk i hvordan de kunne redigere det de tok opp i programvaren. - Små justeringer man kan gjøre for å få finere lyd.

Jeg synes det var mest spennende med alle effektene Kai la på for å gi fyldigere og «diggere» lyd, sier Håvard Dyngeland som er gitarist.  
Magnus Ziem og Hanna Vegge er begge pianister som også er med på låten. Magnus sier dette besøket gav mersmak.
- Studioarbeid har blitt mye mindre fjernt og skummelt etter vi fikk besøk av Kai. Jeg forsto mye mer av hvordan hele prosessen og arbeidet bak opptak og redigering av en låt fungerer. Jeg er veldig ivrig til å fortsette og lære mer etter den smakebiten vi har fått.

 Personvern